Menüpontok

Lézeres kezeléseink

 

A Pannonderm Esztétikai Lézercentrum cégünk 2016. februárjában indított saját vállalkozása, ahol minden esetben bőrgyógyász szakorvosok közreműködésével letisztult, barátságos környezetben végzünk lézeres és egyéb esztétikai kezeléseket.

 

Az általunk használt Cynosure Elite+ kétféle lézertípust (alexandrit 755nm és Nd:yag 1064 nm) egyesítő kombinált lézerkészüléket tartós szőrtelenítésre, valamint lábon és arcon található erek, vasculáris léziók, pigmentált léziók, nem-ablatív bőrkezelések és ránctalanítás végzésére fejlesztették ki. Másik eszközünk Quanta System Q-kapcsolt lézerével (Q-kapcsolt Nd:yag 532 nm és 1064 nm) - akár színes - tetoválások, valamint bőrfelületi pigmentációk eltávolítását célozza. Eszközeinket a gyártó által ajánlott beavatkozásokra használjuk, így a szolgáltatásainkban szereplő beavatkozások biztonságosan végezhetőek el! Készülékeinkhez kapcsolható Cynosure SmartCool hűtőrendszer teszi elviselhetőbbé a kezelésekkel esetleges kellemetlenségeket.

 

Lézeres kezeléseinkkel az alábbi szolgáltatásokat nyúltjuk pácienseinknek:


Szőrtelenítés

Egyik legkeresettebb lézeres kezelésünk a nemkívánatos szőrzet csökkentésére, vagy teljes megszüntetésére alkalmazott kezelés sorozat. A kezelés sorozatot külön hangsúlyozni szeretnénk, ugyanis a pácienseknek tisztában kell lenniük azzal, hogy az emberi szőr növekedési fázisai, valamint egyéni jellemzők miatt több kezelésre van szükség! 

A lézer ugyanis csak az úgynevezett anagen növekedési fázisban lévő szőrszálakat képes megsemmisíteni, amely fázisok ciklikusan változnak az emberi szervezetben. Ezért van az, hogy bizonyos időközönként (kb. 4-6 hetenként) szükség van a kezelés megismétlésére a legtöbb terület szőrtelenítése érdekében. Ráadásul a ciklusok hossza testtájanként is változhat, így A szőrnövekedési ciklusok miatt a láb szőrtelenítésekor akár 6-8 hetet is ki kell hagyni ez egyes kezelések között és lehetséges az is, hogy a végeredmény még hónapokkal a kezelés után sem látható. A kezelt szőrzet leválása 7-14 napig is eltarthat, ezen időszak alatt tűnhet úgy, mintha még növekedne.

A lézeres szőrtelenítés alapja, hogy a szőrszál pigmentje a melanin elnyeli a lézer fényét, ami hővé alakul. A hőmérséklet elérheti a 65-70 ◦C-t is, amelynek  során a  szőrszálat termelő mátrixsejtek elégnek, de a környező struktúrák nem károsodnak (ez az ún.szelektív fototermolízis). A mátrix pusztulása miatt szőrszál többé nem termelődik. A kezelések különösebb előkészületet nem igényelnek, azok sorozatos villanásokból állnak, melyeket enyhe égő csípő érzés kísér, amelyet hideg levegős bőrhűtéssel enyhítünk. A kezelés ideje a testtájtól függően néhány perctől 1 óráig terjedhet.

» szőrtelenítés kezeléseinkről bővebben itt olvashat!


Érkezelések - seprűvénák eltávolítása

A seprűvéna egy érrendszeri elváltozás, tulajdonképpen egy visszérbetegség, ahol a vénák - a szívbe a vért visszaáramoltató része az érrendszernek - az idő múlásával kitágulnak, a vénákban lévő billentyűk zárási képessége romlik, pangó vér szaporodik fel és a pangó vér elemei az erek falán át a környező szövetekbe szivárog. A seprűvéna betegség általában nem jár kellemetlen tünetekkel, de idővel a szövetközi állományban felhalmozódhatnak a bomlástermékek, és a bőr vérellátása is romolhat, illetve ezen kitágult szakaszok hajlamosak lehetnek gyulladásra is. A varikozitás kialakulása hosszú folyamat eredménye. Kezdetben csak 1-2 mm vastagságú, finom , kékes, seprűszerű erecskék figyelhetőek meg, főleg a combokon, vádlik felett, melyek  rendszerint  egy kissé tágabb központi véna körül rendeződnek. A seprűvénák  funkcionális  zavart nem okoznak, esztétikailag azonban nagyon zavaróak lehetnek.

A seprűvéna általában a comb és a lábszár elváltozása, a megjelenő apró hajszálerek eleinte főképp esztétikai problémát jelentenek. A kisebb visszértágulatok, ezen belül seprűvénák kezelésének hatékony módja a lézeres kezelés.  A lézeres seprűvéna kezelés esetén nagy energiájú és speciális hullámhosszú lézerfénnyel világítjjuk meg a seprűvénás bőrfelületet, aminek hatására az ér szelektíven felmelegszik és ennek nyomán károsodik, majd idővel felszívódik.

Általánosságban egy tenyérnyi (10 x 10 cm-es) felület kezelése körülbelül 20 - 25 percet vesz igénybe. A seprűvéna kezelések a nagy hatékonysággal végezhető lézeres kezelések közé tartoznak, legtöbbször 1-2 kezelés is elegendő lehet már a kívánt állapot eléréséhez, a seprűvéna eltüntetéséhez, vagy mértékének csökkentéséhez. Intézményünkben a kezeléseket minden esetben bőrgyógyász szakorvosok végzik, akik a kezelést követően segítenek az esetlegesen szükséges rugalmas pólya szakszerű felhelyezésében is.

» seprűvéna kezelésről bővebben itt olvashat!


Érkezelések - rozácea kezelés

Rozácea betegség elnevezése (rózsaszerű) a fő bőrtünetre, az arcbőr vörös értágulatos elváltozására utal. Gyakori, kialakulásában az egyéni hajlamnak, örökletes tényezőknek nagy szerepe van. A rozácea egy idült, egyre rosszabbodó és jellegzetesen hullámzó lefolyású betegség. Az általunk alkalmazott lézerek a rozáceában kialakuló értágulatok kezelésében rendkívül hatékony megoldást jelenthetnek. A hatásmechanizmus nagyjából ugyanaz, mint a seprűvánák kezelése során, tehát szelektív fototermolízis során a nagy energiájú lézerfény a környezet károsítása nélkül csak az erekben nyelődik el, ezáltal a tágult erek  fala összetapad  és az ér később felszívódik.

Akár már 1-2 kezelés is eredményes lehet, de alapvetően a tünetek súlyosságától, kiterjedtségétől függően mindig egyénre szabottan célszerű megállapítani a szükséges kezelések számát. A végeredmény legkorábban a kezelést követő 4-6. héten értékelhető, hiszen az erek felszívódásához idő kell. A kezelés nem vesz igénybe sok időt, a kezelés során fellépő kellemetlen - de kibírható - csípős, meleg érzést nagy teljesítményű kryoterápiás eszközünk révén bőrhűtésel enyhítjük.

» rozácea kezelésről bővebben itt olvashat!


Bőrfiatalítás

A kor előrehaladtával főleg az arcon, nyakon, a dekoltázs bőrén és kézfejeken a bőr fakóvá, rugalmatlanná válik, azokon pigment foltok, szarusodási zavarok, értágulatok, ráncok és szarkalábak jelennek meg. Mindezek oka, hogy a bőrt alkotó sejtek működése csökken ,a hámsejtek érése lassul, a pigmenttermelés egyenetlenné válik, az irha kötőszövetes rostjai meggyengülnek és feltöredeznek. A legutóbbi évtizedek a fénnyel történő bőrfiatalítás elterjedését hozták, ezek közül leghatékonyabbnak a lézeres kezelés bizonyult. A lézeres kezelés lényege,hogy a bőr különböző színes struktúrái  különböző színű lézerfénnyel külön-külön kezelhetőek anélkül, hogy egyéb elemek károsodnának. A kezelés eredménye során új kollagén rostozat alakul ki, ez biztosítja a bőr rugalmasságát, ránctalanságát és ezáltal a fiatalos megjelenést.

Az általunk használt eszköz az enyhén vagy közepesen fénykárosodott bőr kezelését teszi lehetővé. A tünetektől függően 2-6 kezelés szükséges, melyeket havonta érdemes ismételni. Kedvező változások már 2-3 hét után is észlelhetőek, de a végeredmény csak 3-6 hónap után alakul ki (ennyi idő szükséges az új kollagén rostok kialakulásához). A kezelés kb. 30 percet vesz igénybe, enyhe csípő érzéssel járhat, azonban mivel a kezelések alatt a bőr hűtéséről gondoskodunk, így lényeges - nehezen elviselhető - fájdalommal nem kell számolni. A módszer kombinálható ráncfeltöltéssel vagy botox-kezeléssel és kémiai savas hámlasztással egyaránt.

» bőrfiatalító kezelésről bővebben itt olvashat!


Tetoválások eltávolítása

Tetoválások eltávolítását Quanta System Q-Plus A speciális kombinált lézerkészüléket használjuk, amely a legtöbb festékszín eltávolítására alkalmas. A lézer berendezés 1064 nm-es Q-kapcsolt Nd-YAG lézere a fekete és sötétkék, az 532 nm-es Q-kapcsolt Nd-YAG lézere pedig a lila, narancs, vörös és sárga pigmenteket képes kezelni és hatékonyan eltávolítani. Az eljárás lényege, hogy a nagy energiájú sugárzás szétrobbantja az irhában elhelyezkedő nagyobb festékszemcséket, az apró darabkákra hullott pigmentet pedig a szöveti falósejtek bekebelezik és elszállítják a környéki nyirokcsomókba. Így tűnik el a festék a bőrből! Az egyes kezelések során a tetoválás egyre jobban elhalványul. Átlagosan 6-10 kezelés szükséges a tetoválás végleges eltüntetéséhez, de a több színt tartalmazó tetoválások esetén ennél több kezelésre is szükség lehet.

Az egyes kezelések időtartama a kezelendő felület nagyságától függően változó kb. 5-30 perc, de nagyobb felület esetén 1 óránál is több lehet. A kezeléseket 6-8 hetente ismételjük, mivel ennyi időre van szüksége a szervezetnek a tattoo szemcsék elszállításához. A kezelés alatt minden villanáskor csattanó hangot lehet hallani és gumi csípéshez hasonló érzést lehet tapasztalni. Nagyobb felület kezelésekor lehetőség van felületi érzéstelenítő kenőcsöt alkalmazni illetve az enyhe- vagy közepes fájdalmat nehezebben tűrő betegek kezelés előtt 1 órával fájdalomcsillapító tablettát bevehetnek

» tetoválásokat eltávolító kezelésről bővebben itt olvashat!


Pigmentfoltok, májfoltok eltávolítása

Májfoltok, pigmentfoltok az arc, nyak, dekoltázs területén, kézfejek bőrén alakulhatnak ki leggyakrabban. Oka a bőr pigmentanyagának, a melaninnak körülírt helyen történő felhalmozódása. Kialakulásukban genetikai tényezőknek, hormonális változásoknak, egyes belső szervi betegségeknek, gyulladásos betegségeknek van leggyakrabban szerepe. Közvetlen kiváltó oka  azonban a  napsugárzás UV tartománya.

A kezelés alapja, hogy a lézer fénye a melaninban szelektíven nyelődik el, annak szerkezetét megbontja, a szétesett részecskéket pedig a fehérvérsejtek eltakarítják. A lézer tuljadonképpen a szervezet "stimulálja" és így a szervezet maga távolítja el a sötét foltokért felelős sejteket a bőrszövetből. 

A nagy energiájú, mélyebbre jutó és melaninban elnyelődő lézersugarak hatásosak a májfoltok kezelésében is. A felületi, jóindulatú pigmentfoltok kezelésére a Cynosure Elite+ lézert vagy Quanta System Q Plus A lézert használjuk a kezelt sturktúrától függően. Az így kezelt pigmentfoltok  átmeneti megsötétedés után néhány nap alatt lehámlanak. Már néhány kezelés eredményes lehet, de általában kúraszerű alkalmazásra van szükség. A kezelés nagyon jól és hatékonyan kombinálható kémiai savas (TCA) hámlasztással!

» pigmentfolt eltávolító kezelésről bővebben itt olvashat!

 

© 2016. szentmartonrendelo.hu · Pannonhalma · Minden jog fenntartva!