Menüpontok

Esztétikai kezelések

 

A Pannonderm Esztétikai Lézercentrumban a lézeres kezeléseken kívül más szakorvosi kompetenciát igénylő esztétikai kezeléseket is nyújtunk. Ezek egy része együttesen is alkalmazható lézeres kezeléseinkkel kiegészítve azok hatásmechanizmusát.

Kémiai (TCA) bőrhámlasztás

A kémiai hámlasztások a bőr felső rétegeinek eltávolításával tulajdonképpen kontrollált sebgyógyulást indítanak be, így késztetve a bőrt megújulásra, regenerációra és kollagén átrendeződésre. Az általunk alkalmazott triclorecetsavas (TCA) hámlasztások a már kizárólag orvos által végezhető középmély hámlasztások leggyakrabban választott eljárásai. A bőrnek nem csupán a legfelső rétegét távolítjuk el, hanem kicsit mélyebbre hatolva serkentjük a kötőszöveti rostok újratermelődését is 15%-os, 23%-os és 43%-os oldatok alkalmazásával a kezelendő bőrproblémától függően

Az alábbi területeken ajánljuk:

 • ráncok, szemkörnyéki szarkalábak, felső ajakpír feletti ún. cigerettaráncok,
 • pigmentfoltok, öregedő, foltos dekoltázs, nyak és kézfej kezelése az egyik fő alkalmazási terület, 
 • pattanások után visszamaradt nem túl mély hegek ugyancsak elsimulnak ennek hatására,
 • az arcon gyakran terhesség után, vagy fogamzásgátlók hatására megjelenő májfoltok gyakran nehéz terápiás problémát jelentenek, de TCA hámlasztás az ilyen esetekben is hatékony lehet.
 • a felkar külső felszínén tapintható érdes tüskék (follikuláris hiperkeratózis) megszüntetésére is kiválóan alkalmas. 

A kezelés különösebb előkészítést nem igényel és fájdalommal sem jár. A kezelés részét képező rendszerbe tartozó utókezelő krémek használata és a szigorú fényvédelem mellett a sebképződéssel nem járó lemezes hámlás 3 nap után befejeződik. Arcon a 4 kezelésből álló kúrát heti 1 alkalommal szükséges ismételni 4 héten át. Egyéb testfelszíneken a később induló hámlás miatt 2-4 hét szünetekkel végezzük a szintén 4 kezelésből álló kúrát. Ezt követően a kúrák 6 hónap kihagyásával újra ismételhetők

» A kémiai savas hámlasztásról bővebben itt olvashat!

Mezoterápia

Mezoterápia során mikroinjekció segítségével juttatunk különféle anyagokat a bőr alá, amelyek így a lehető legintenzívebben fejthetik ki hatásukat mivel maximális koncentrációban kerülnek a bőrbe a különféle krémek gyenge felszívódási hatékonyságával ellentétben. A használt anyagok különböző vitaminok, gyógyfüvek, koffein, hyaluronsav és egyéb kozmetikai hatóanyagok egyedi igényeknek megfelelően összeállított keverékei, amelyek analitikai tisztaságúak: sterilek, színezék -és tartósítószermentesek. A mezoterápia hidratálja, regenerálja, tonizálja a bőrt, elősegíti a kollagén és elasztán képződést, mindemellett  nyugtató, regeneráló hatású, serkenti az immunrendszer működését és gyulladáscsökkentő hatása sem elhanyagolható!

A kezelés gyors és viszonylag fájdalommentes, gyógyulási idő gyakorlatilag nincs és az eredmény már 3-4 kezelés után is látható. Valamennyi kezelést bőrgyógyász-kozmetológus szakorvosaink végzik. Az általunk használt hatóanyagok RRS–technológiával (Repairs, Refills, Stimulates), azaz a legújabb tudományos és technikai eredményeket felhasználva előállított megbízható termékek! A kezelések kúraszerűen javasoltak, egy kúra általában 4-6 alkalomból áll heti ütemezésben. Évente 1-3 kúra javasolt a bőr állapotától függően.

Az alábbi területeken ajánljuk mezoterápiás szolgáltatásunkat:

 • hatásosan alkalmazható az arc,nyak dekoltázs,kézfejek bőrének fiatalítására,feszesítésére.
 • pigmentfoltok halványítására ,
 • narancsbőr kezelésre,
 • mell feszesítésre,
 • striák kezelésére,
 • hajhullás kezelésére.

Az eljárással bevitt anyagok lokális hatásán kívül a szúrás önmagában is hatékony. A hámsérülések gyógyulásakor ugyanis nagy mennyiségű citokin szabadul fel, mely a kötőszövetbe jutva regenerációt, rost- és alapállomány-újraképződést indít meg.

 

 

© 2016. szentmartonrendelo.hu · Pannonhalma · Minden jog fenntartva!