Aktuális Pályázataink

Pályázati konstrukció: Helyi egészségügyi és szociális infrastruktúra fejlesztése

Projekt címe: Pannonhalmi Járóbeteg Központ fejlesztése

Projekt azonosítószám: TOP_PLUSZ-3.3.2-21-GM1-2022-00023

Elnyert támogatás: 249 999 999,-Ft

Támogatás intenzitása: 100%

Finanszírozó alap: ERFA

A projekt megvalósítási időszakának kezdő időpontja: 2022.09.01.

A projekt befejezésének határideje: 2024.08.31.

 

Projekt célja és tartalma:

A Szent Márton Járóbeteg Központnak és konzorciumi partnerének a Pannonhalma Városfejlesztő Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaságnak célja az egészségügyi alapellátás és az egészségügyi járóbeteg szakellátás fejlesztése. A Szent Márton Járóbeteg Központ a térség elsődleges egészségügyi intézménye, mely a szakellátási fő tevékenység mellett helyet ad Pannonhalma város alapellátásainak is. A projekt keretében elsődleges célunk a járóbeteg központ bejáratának felújítása, mivel az elmúlt évek során nagy igénybevételnek lett kitéve, az eddig manuális működtetésű ajtót kívánjuk érintésmentes automata bejárati ajtóra cseréni. Ezen fejlesztés a járóbeteg szakrendelést, valamint a fogászati alapellátást is elősegíti. Emellett Pannonhalmán meghatározó és jellemző közlekedési eszköz a kerékpár, amelyeknek a fedett és biztonságos tárolására eddig nem volt lehetőség az intézmény területén, a projekt keretében a szabványoknak megfelelő kerékpártároló is kialakításra kerül az udvaron.

Megvalósul a pályázat keretein belül napelemes rendszert kialakítása is az alábbiak okán: az épület hűtési és fűtési rendszere elektromos áram alapon került eredetileg kialakításra, de eddig az ezeket ellátó napelemek nem kerültek kiépítésre, melyet jelen projekt keretében pótolunk. A napelemes rendszer a járóbeteg központ, az alapellátások, valamint az épületben található gyógyszertár áramellátását teszi lehetővé.

A projekt segítségével az intézmény orvosi és informatikai eszközparkját is megújítjuk, többek között beszerzésre kerülnek ultrahang készülékek, mennyezeti röntgen valamint számítógépek a szükséges programokkal és perifériákkal, tápegységekkel. Ezen fejlesztések amellett, hogy hozzájárulnak a szolgáltatási színvonal erősödéséhez, költségtakarékossági szempontból is jelentősek: a kivitelezés során elsőbbséget biztosítunk az épített és természetes környezet védelmének támogatva a környezetbarát technológiák, anyagok alkalmazását. Intézményünkben már a kivitelezés során megvalósítottuk a komplex akadálymentesítés követelményeit, így több rehabilitált és fogyatékkal élő dolgozónak tudunk munkahelyet biztosítani.

A projekt szakmai tartalmának megvalósítása döntően a Szent Márton Járóbeteg Központ Nonprofit Közhasznú Korlátolt Felelősségű Társaság kompetenciája, a Pannonhalma Városfejlesztő Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság a kötelező nyilvánosság keretében elvégzendő feladatok esetében tudja a projekt sikerét előmozdítani. A projekt összhangban van a hatályos településrendezési tervvel, település fejlesztési célokkal és a Pannonhalma Helyi Esélyegyenlőségi Programjában foglaltakkal.